Ons bedrijf | Drie-P B.V.
21561
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21561,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Ons bedrijf

Drie-P BV is een echt familiebedrijf en wordt momenteel gerund door de derde generatie Pieter Bouw. De eerste generatie begon rond 1940 met melkkoeien aan de Appelseweg 10 in Voorthuizen. Het bedrijf werd langzaam uitgebreid met leghennen in kleine stalletjes in de wei.

IKB_Ei
Moderne pluimveehouderij

Momenteel runnen wij een modern pluimveebedrijf met bruine leghennen in koloniehuisvesting, de kooihuisvesting van de toekomst. Elke kooi is 6,5 m2 groot en bevat zo’n 60 kippen.
Dit aantal zorgt ervoor dat er snel een rangorde is in de groep en dus rust. Voor het welzijn van de dieren heel prettig. Elke kooi heeft voldoende zitstokruimte en een legnest zodat de kippen in een beschermde omgeving hun ei kunnen leggen.

Duurzaam en Milieubewust

Wij fokken zelf de leghennen op: van eendagskuiken tot leghen. De kippen hebben een scharrelmat waar we regelmatig vers strooisel op doen. Alle mest wordt ingedroogd en direct afgevoerd. Deze manier van bedrijfsvoering is goed voor het milieu. Het zorgt voor minder fijnstof en een lagere uitstoot van ammoniak. Zo houden wij onze CO2-voetprint zo laag mogelijk. Een schone lucht bevordert tevens de gezondheid van onze kippen én ons personeel.

Geen salmonella
en antibioticavrij

Al onze kippen hebben een hoge gezondheidsstatus, wat betekent dat ze bijna niet ziek worden. Zij hebben daarom nauwelijks tot geen antibiotica nodig.
Onder de dieren en in de eieren komt geen salmonella voor. Samen met onze gespecialiseerde pluimveedierenarts en de voedingsdeskundige monitoren wij de gezondheidsstatus van onze dieren.

Onze Partners

Bedrijfsbezoek op afspraak

 

Wij houden de kippen gezond door het hanteren van onder meer strenge hygiëneregels. U kunt daarom helaas niet zomaar ons bedrijf bezoeken. Op afspraak ontvangen wij kleine groepen belangstellenden en laten hen bij ons een kijkje in de keuken nemen. Dat vinden wij belangrijk en leuk om te doen.

Deel deze pagina